Intern kommunikation & information

 

Det finns inget som är så viktigt men också så svårt som kommunikation och information i en organisation.

OIofströms kommun har ca 1200 medarbetare som arbetar med olika typer av verksamheter. Del av kommunens verksamheter drivs i helägda bolag eller via medlemskap i kommunalförbund. Gemensamt för oss är att vi har samma övergripande mål antagna av Kommunfullmäktige; Barnen i Centrum, Jobb till 1000 och Nära till Allt.

Vi är en organisation i ständig utveckling och för att bli så bra som vi kan bli måste vi alla veta vad som händer i organisationen och var vi är på väg. En utmaning är kommunikation och information i en så stor organisation med så skild verksamhet. Det är lätt att information från chefsmöten och ledningsgrupper stannar upp eller fördröjs längs vägen.

Jag uppskattar verkligen mejl som börjar med ”Jag har hört detta och detta, kan det verkligen vara så?” Oftast handlar det om missförstånd och i de fall som ryktet var sant så har ofta syftet med åtgärden försvunnit eller förvanskats längs vägen. När jag svarar på ett mejl svarar jag bara en person men många fler har säkert hört samma sak. Målsättningen med denna blogg är att komplettera den information och kommunikation som sker idag, inte att ersätta. Förutom att ha en verbal dialog är alla givetvis fortfarande välkomna att mejla mig men ställ gärna frågan via bloggen eller ge din syn på saken – då ger du samtidigt andra möjlighet att få svar på samma funderingar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s