Målgruppsstyrd organisation

Vi har precis påbörjat en översyn av de verksamheter som finns inom Socialförvaltningen och Utbildningsförvaltningen. Uppdraget har lämnats av Kommunstyrelsen och med inriktning;
1. Barn & Unga
2. Arbete & Utbildning
3. Vård & Omsorg
Uppdraget och målet är väldigt öppet och initiativet till översynen kommer från verksamheterna. Det finns inget som säger att vi inte ska göra samma sak efter översynen som innan, men det finns inte heller något som säger att vi inte ska förändra. Verksamheten är idag mycket bra men kan vi bli bättre?

Det finns en risk med att inte förändra då det sker förändringar i omvärlden, förändringar som kan innebära att det som är bra idag kanske inte är det imorgon. Att förändra och ständigt förbättra förutsätter inte en organisationsförändring. Skulle däremot en förändring i organisation underlätta utvecklingsarbetet så ska man inte heller avstå av bekvämlighetsskäl.

Utredningarna genomförs av verksamheterna själva och då inklusive skyddsombud. För arbetsgrupp ett Barn & Unga ansvarar Utbildningschef Lars-Olof, för Arbete & Utbildning svarar Arbetsmarknadschef Helen Hagegren och för den tredje gruppen Vård & Omsorg svarar Socialchef Thomas Svensson. Vi kommer att träffas tillsammans med fackliga representanter i september för att stämma av respektive arbetsgrupps arbete och förbereda en första rapport till Kommunstyrelsens arbetsutskott.

Det finns många frågor och funderingar, vilken grupp bör exempelvis missbruksvård ingå i, insatser enligt LSS, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade?

Enlig tidplanen ska vi ha ett färdigt förslag att presentera för Arbetsutskottet i början av 2015.

OFM_SYMBOL_sv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s