Invånarantalet och en positiv utveckling

Olofström har under många år minskat sin befolkning. Detta vände vi under 2012 och den 1 november 2012 hade vi för första gången på 22 år ett ökat antal invånare. Även förra året så hade vi ökat vår befolkning den 1 november 2013. Just nu är vi 12 965 personer vilket är 63 personer fler än den 1 november 2013 liksom den 31 december 2013. Förutsättningarna för en fortsatt ökning även under 2014 måste därför anses goda.

Just datumet den 1 november är intressant för oss i kommunen för det är invånarantalet det datum som våra skatteintäkter bygger på. Det är i den kommun som var och en av oss är folkbokförda den 1 november året innan som vi kommer att betala skatt oavsett var vi bor i december eller det år då skatten ska betalas.

Den positiva utvecklingen märks även på boendeområdet där vi behöver fler lägenheter men också vad gäller tomter och med det nybyggnation.

Av de 6 nya tomterna på Näset är redan 3 bokade och byggnation påbörjade på den första tomten. Vi har också ett unikt område i Jämshög där vi snart kommer att kunna gå ut med tomter avsedda för hästgårdar och där även gemensam hage för sommarbete kommer att vara en del av konceptet. I anslutning till hästgårdarna kommer det även att finnas ”vanliga” tomter. Området ligger nära allt, ridhus, ridvägar, skola, kollektivtrafik och affär. Detaljplan etc har vunnit laga kraft men vi avvaktar just nu bara Länsstyrelsens beslut för att kunna marknadsföra och sälja tomter även här.

Vi håller nu på att ta fram ett samlat material om kommunens tomter och att bygga nytt i kommunen. Materialet kommer dels att vara tillgängligt via kommunens hemsida men också på vårt besökscentrum Visit Olofström i Folkets hus.

Skärmavbild 2014-08-01 kl. 08.25.49

http://www.olofstrom.se/hastgardar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s