På G i kommunkoncernen – Räddningstjänsten

Tanken var inledningsvis att skriva ett nyhetsbrev med en sammanfattning av vad som är på G i kommunkoncernen. Många får redan idag nyhetsbrev från många ställen i mejlen och hinner inte läsa dessa när de kommer. Jag har därför valt att lägga detta i bloggen i stället under kategorin ”På g i kommunkoncernen”. Under den fliken publicerar jag korta sammanfattningar av den information som jag själv får in från alla i koncernchefsgruppen kontinuerligt. De som vill kan då gå in och läsa och vill man sedan gå tillbaka till tidigare så finns allt sparat i bloggen. Detta blir första inlägget under ”På g i kommunkoncernen”.

Det första inlägget under denna flik gäller Räddningstjänsten.

Den nya förbundschefen för Räddningstjänsten börjar den 1 oktober. Han heter Kenneth Jensen och arbetar för närvarande som VA-chef i Skövde. Även rekrytering av Räddningstjänstchef pågår och intervjuer kommer att genomföras i slutet av augusti. Branden i Västmanland innebar att Länsstyrelsen begärde stöd från hela landet och vår räddningstjänst hade en beredskap att skicka 7 man från Västra Blekinge. Dock behövde Blekinge aldrig skicka personal då personalbehovet i första hand löstes med räddningstjänstpersonal i närområdet av branden.

Kris- och säkerhetssamordningen har skötts av Räddningstjänsten och görs nu under 2014. Karlshamn har fattat beslut om förändring av förbundsordningen som bland annat innebär att den tjänsten flyttas över till respektive kommun. Samma förslag till förändring av förbundsordningen finns även i Sölvesborg och Olofström.

Skärmavbild 2014-08-21 kl. 05.54.01

https://www.facebook.com/raddning#!/raddning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s