Nytt boende i Jämshög för ensamkommande barn

Olofströms kommun tar emot ensamkommande barn tillsammans med Sölvesborgs och Ronneby kommun. För att mottagandet ska bli så bra som möjligt har vi valt att göra detta via Cura Individ som är ett av de förbund som Olofström är medlem i.

Olofströms kommun har avtal med Migrationsverket om att ha 15 boendeplatser tillgängliga varav minst 4 platser ska vara för barn som inte fått uppehållstillstånd. Vi har därför ungdomar i Sölvesborg och Ronneby idag som vi tar emot. När boendet öppnar i Olofström så kommer det på samma sätt att finnas ungdomar som tas emot enligt vårt avtal men också enligt Ronnebys och Sölvesborgs avtal.

Det första boendet öppnades i Ronneby i augusti 2011, Cura Park. Då beslutades även att Sölvesborg och Olofström skulle öppna boende efter hand som behov uppkom. För knappt två år sedan öppnades Cura Vik i Sölvesborg,

Från och med nästa vecka kommer vi att öppna boende även i Olofström. Boendet kommer att finnas i Jämshög i lokaler ägda av Folkhögskolan. Inledningsvis kommer det att finnas plats för 8 boende. Det kommer också att finnas möjlighet att utöka med ytterligare 8 platser om behov finns. Boendet är bemannat dygnet runt. Ungdomarna kommer att vara mellan 15 -18 år när de kommer hit och kommer att gå i skolan under dagarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s