På G i kommunkoncernen – i bolag & förbund

Olofströms mål

Det händer mycket i hela kommunkoncernen men vi fortsätter alla att fokuserar på våra tre övergripande mål, Barnen i Centrum, Nära till Allt och Jobb till 1000. Fick dessutom en extra påminnelse om våra mål för en stund sedan, i ovanstående teckning. Teckningen ingår i Karlssons gubbar och är gjord av Stefan Karlsson.

För Räddningstjänsten Västra Blekinge pågår nu ett intensivt arbete med att få olika rekryteringar på plats. Till vissa tjänster finns det många sökande att välja mellan, men när det gäller deltidsbrandmännen är det problem. Vi söker särskilt deltidsbrandmän i Svängsta och Mjällby. Då inställelsetiden är kort vid larm krävs det att man både jobbar och bor nära stationerna.

En ny brandingenjör började efter årsskiftet, Simon Älgne, och håller nu på att introduceras. Han kommer att vara klar att ha beredskap som Räddningschef i Beredskap från tidig sommar.

Efter olyckan med en brandman i Olofström vid en utryckning kommer Räddningstjänsten nu att se över sina rutiner bland annat vad gäller när och hur avstängning vid olycka sker.

Näringslivsbolaget arbetar nu på att skriva fram en EU-ansökan avseende ett industriellt klusterinitiativ. Från och med första januari har Näringslivsbolaget en ny logga – en logga som förstärker helheten.

ONABs nya logga

Olofströmshus är också i behov av att rekrytera, två fastighetsskötare och en trädgårdsmästare som bland annat ska lyfta projektet ECO Living ytterligare. Bolaget har dessutom ökat antalet anställda genom överflyttningen av driften av de kommunägda fastigheterna. Det är nu ca 50 personer anställda i Olofströmshus.

Holjeskolan kommer fortsatt att ägas av Olofströms kommun. Det kommer att bli en ombyggnation av fastigheten för Särskilt boende. Även fasad och tak kommer att förändras.

Även särskilt boende i Kyrkhult kommer att utökas med 8 nya platser under året.

Just nu pågår ombyggnad av Ekdungen i Jämshög, där totalt 14 rum kommer att fördelas på tio kortisplatser och fyra växelvårdsrum. Även arbetsmarknads verksamhet på Jägargatan kommer att flyttas till Ekdungen. Tanken är att de kommer att sköta en stor del av trädgården samt den djurhållning som kommer att finnas på Ekdungen. Lokalerna på Jägargatan är därmed möjliga att bygga om till bostadslägenheter.

Kraftbolagets vindkraftverk skadades vid senaste stormen och står fortfarande still i väntan på reparation. Testkörningen av den ombyggda vattenkraftstationen, Långgölamåla, testkörs nu i februari och kommer att invigas fram åt våren.

I förra veckan kopplade rosa snabladdstolpar in i Olofström på olika ställen. Bland annat finns en rosa stolpe utanför kommunhuset. Per-Ola Svensson, VD på Kraftbolaget, utreder på uppdrag av Kommunfullmäktige förutsättningarna för att etablera en snabbladdstation för elbilar.

IMG_7346_OkNytt kopia

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s