Tomtförsäljning & Innovationsstafetten

Skärmavbild 2014-08-01 kl. 08.25.28

Det är mycket som går framåt just nu i kommunen, dock inte vädret. Där har vi nu högst tillfälligt återvänt till vintern…  Hästgårdarna i Jämshög däremot är nu klara att säljas och bebyggas. Två av tomterna finns det redan idag seriösa spekulanter på. På Nästet finns bara en tomt kvar och det första huset som byggdes på Näset är inflyttningsklart nu i april. De tomter som är kvar i kommunen kommer att marknadsföras under Medvindsmässan och då särskilt tomterna i Bommarviken. Är du intresserad av en tomt eller vill veta mer kontakta gärna Visit Olofström på Folkets hus och eller Annika Blissing via mejl  annika.blissing@olofstrom.se

Olofström kommer tillsammans med övriga Blekingekommuner och Region Blekinge att delta i Innovationsstafetten som drivs av SKL och Vinnova. Projektet är i första hand tänkt för enskilda kommuner men vi väljer att göra det tillsammans med hela Blekinge. Varför är innovation viktigt för oss och vad är då Innovationsstafetten?

När det gäller innovation inom bl.a. kommunal verksamhet skrev regeringen redan sommaren 2004 i  strategin  ”Innovativa Sverige – En strategi för tillväxt genom förnyelse” bl.a. följande.

”Den offentliga sektorn måste tillgodose samhällets behov på ett bra och effektivt sätt. Sektorn står framöver inför ett stort efterfrågetryck, framförallt när det gäller sjukvård och äldreomsorg, bland annat eftersom vi får fler äldre. Personalbrist förutses inom flera av de områden som idag utgör kärnverksamhet inom den offentliga sektorn som vård och omsorg. Den ökade efterfrågan kan delvis mötas genom mer effektiv användning av ny teknik och nya innovativa lösningar, till exempel i form av förändrad arbetsorganisation. För att attrahera kompetent arbetskraft måste offentliga verksamheter också vara attraktiva arbetsplatser, vilket är ett gemensamt ansvar och intresse för arbetsgivare och arbetstagare.”

Och varför ska vi då delta i Innovationsstafetten och dessutom göra det tillsammans med hela Blekinge?

Vi försöker hela tiden att hitta områden där vi blir bättre genom samverkan och gör det inom många områden och med många olika former av organisationer för detta. Här ser vi att vi tillsammans kommer att kunna utveckla våra verksamheter och få många goda idéer från varandra i arbetet.  Innovationsstafetten vill höja kunskapen kring innovationsarbete i offentlig sektor. Det handlar om små förändringar i rutiner, tjänster eller sättet att organisera som kan innebära stora vinster för invånare, kommunen, företagen, medarbetar. Det handlar om att lösa vardagsproblem. Vi ser också att detta arbete ligger i linje med Lean och att deltagandet här kommer att stödja Lean-arbetet.

Se gärna följande filminslag gällande innovationsstafetten.

https://www.youtube.com/watch?v=ega0AoRjOLM  på Youtube. Länken finns också på SKL:s hemsida.

Innovativ miljö

Texten syns inte helt klart men de komponenter som ger en innovativ miljö är  innovativ approach, kundorientering, omvärldsanalyser, mångfaldsgrupper, extraordinär fysisk miljö sam nyckerpersoner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s