På G i kommunkoncernen – budget & Lean

I tisdags träffade samtliga förvaltningschefer styrgruppen för Budget i balans. Styrgruppen består förutom av Kommunstyrelsens arbetsutskott också av samtliga gruppledare. I tisdags var också alla nämndsordförande inbjudna. Tillsammans ska vi spara drygt 18 miljoner kronor. Samtliga förvaltningar arbetar med förslag på åtgärder för att genomföra besparingarna. Budgetramarna för respektive förvaltning tas i början av juni.

Det är fortfarande många sjukskrivna i kommunen och Utbildningsförvaltningen förlänger projektet med pooltjänst i ytterligare en månad för att därefter kunna göra en utvärdering.

Löneöversynen är genomförd och målsättningen är att de nya lönerna ska betalas ut nu redan i april.

Planeringen med det fortsatta arbetet med Lean pågår. På Himmelsberget bl.a. fungerar de korta möten med lean-tavlor sedan i höstas. En gång i veckan träffas representanter från de olika avdelningarna för att lyfta förbättringsområden på de digitala tavlorna samt antingen att åtgärda direkt, eller vid kommande tillfälle. Behöver frågan lösas av chefer så lyft frågan vidare till ”chefstavlan”. Exempel på vad som varit upp på tavlan och åtgärdats är allt från Rutiner för samrådsmöte vid detaljplan till bokning skyltning av sammanträdesrum.

 leantavla1Leantavla2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s