På G i kommunkoncernen – invånarantal, målning & höns

Hejaolofström

Idag är vi 13 105 invånare i Olofström och har därmed passerat 13 100! Dessutom gick vi plus på samtliga tre områden, födelsenetto, flyttnetto och invandringsnetto samtidigt och har ökat med 11 personer sedan förra veckan!

techtank_logo_RGB

Näringslivsbolaget har nu dragit igång det nya projektet Techtank Bas.

Räddningstjänsten Västra Blekinge går in i en intensiv höst. En strategisk plan som sträcker sig till 2030 skall tas fram. En förstudie angående brandstationens framtid i Karlshamn skall arbetas fram tillsammans med fastighetsavdelningen. Förberedelserna inför ny organisation från 1/1 2016 tar fart under hösten. Olika utbildningsinsatser för personalen måste genomföras.

Räddningstjänstens administrativa chef/ekonom Anna Johansson har nu efter åtta år slutat hos oss. Anna började i måndags på Kustbevakningen i Karlskrona. Ny ekonom har rekryterats, Emma Fast, som kommer att finnas hos oss tidvis under hösten, men heltid från november.

höns 2015

Olofströmshus har påbörjat målningen på Hembygdsmuseet i Kyrkhult där blir även snickeriarbete och tvättning. Kommunen har fått 6 nya invånare av rasen brun Lohman dom bor nu på Klinten och producerar ett antal ägg varje dag. Ja det är höns som nu får de äldre att både må bättre och även personalen ser ut att må bra. Olofströmshus har nu även lovat att se till så att det kommer höns till Brännaregården. I Jämshög har ett antal radhus samt äldreboendet Ekbacken fått en uppfräschning med färg under sommaren. Under hösten kommer även Ekdungen i Jämshög att få en ny utemiljö och vi kommer naturligtvis att ta tillvara på de äldre delarna som växt i många år och ger Ekdungen dess karaktär.

Arbetet med kommunens nya weblayout pågår för fullt.

Ny web

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s