På G i kommunkoncernen – årsbokslut och byggplaner

Nu är det första året med vår nya vision där målsättningen är att vi år 2025 ska vara 14000 invånare. Här krävs en kombination av vilja, uthållighet och strategi. Den 27 januari hade vi Kairos Future här i Olofström för en redovisning av den stora flytt och boendestudien. Kairos studie tillsammans med material från workshops den 27/1 kommer att utgöra grunden för vår strategi att nå vår vision. Material kommer att sammanställas under våren och en strategi arbetas fram.

En viktig fråga är boendet. Olofströmshus håller på att ta fram förslag till  enplans radhus på Bommareviken i det skissförslag som finns framme så innebär det 11 nya marklägenheter – 2 och 3 rummare – med sjöutsikt. Kostnadskalkyler och förslag med boendekostnader beräknas kunna sända ut nu under slutet av februari till de som är intresserade av lägenheterna.

Arbetet pågår med bokslutet även om det är i det sista nu. Redovisning av resultatet sker till AU i morgon och nästa vecka till Kommunstyrelsen. Vi har gjort ett bra resultat och också levererat en bra verksamhet. Det positiva resultatet underlättar framtida investeringar, investeringar som vi behöver göra i skolor och boenden bland annat.

En investering som redan är på G är Vilbokens förskola. Kickoff för vår nya förskola i Vilboken har nu ägt rum. Det var en samling med glada barn och pedagoger som kom gående till arbetsplatsen. Ett antal barn kom åkande med häst och vagn och hade sällskap av kommunstyrelsens ordförande Sara Rudolfsson och utbildningsnämndens ordförande Michael Henriksson.

Förutom investeringar i nya byggnader behöver vi också investera i befintliga byggnader samt underhålla dem. Efter en byggnadsteknisk undersökning av Vilboksskolan framkom att delar av fastigheten är fuktskadad och i behov av renovering. Beslut togs av Utbildningsnämnden om att påbörja renoveringen med en gång vilket också har gjorts. Samtidigt med övriga arbeten så kommer man också att passa på att tilläggsisolera och rusta upp lokalerna.

Socialförvaltningen lämnade ett negativt resultat men ett betydligt bättre resultat än det som befarades under hösten. Samtliga verksamheter inom socialförvaltningen har under andra halvåret arbetat mycket aktivt i sin strävan att nå budgeten.

Slutligt resultat för hela socialförvaltningen blev ett underskott  4,1 mkr. Tidigare prognoser under året pekade på betydligt större underskott.

Socialförvaltningen kommer att 2016 fokusera på arbetsmiljöfrågor tillsammans med de fackliga representanterna, parallellt med god kvalitet till kommuninvånarna och en budget i balans.

Välkommen till ett värdeskapande arbetsområde inom vård och omsorg – .Sommar-rekryteringarna har påbörjats i samtliga verksamheter inom socialförvaltningen.

Garvaregården i Kyrkhult fick 2015 motta Bravås hederspris för sitt goda förbättringsarbete, att öka självbestämmandet och inflytandet för våra äldre. Nu har detta ytterligare uppmärksammats på Äldreomsorgsbloggen och de har utsetts till ÅRETS BÄSTA 2015.

I samarbete med personalchefen och studie- och yrkesvägledare på Högavång så har kommunen haft speed-dejting för niondeklassarna på Navigatorcentrum. Det innebar att ungdomarna fick träffa 14 olika kommunala yrkeskategorier och bland annat fick de information om vilken utbildning som krävs, vad yrket innebär och hur läget på arbetsmarknaden ser ut. Några yrkesgrupper som de fick möta var: ekonom, sjuksköterska, kock, IT-tekniker, personlig assistent och kommunikatör. Det var ett uppskattat arrangemang som vi hoppas blir återkommande.

Ekonomiavdelningen har arbetat hårt med flytten av ekonomisystemet Agresso till Unit4. Vi har en del problem med att användare inte kan sina lösenord och inte får mail med dem. Vi arbetar med detta och anmäler dagligen problem till Unit4. Förhoppningsvis ska allt snart ha löst sig.

Pågående upphandlingar (när annonsering har skett)

Förband, kompression och gipsprodukter (Landstinget Blekinge), 2016-02-01 (planerad avtalsstart)

Kommande upphandlingar

Färskt kött och charkprodukter, 2016-05-01 (planerad avtalsstart)

Försäkringsmäklare (Ronneby), 2016-10-01, OHAB, OKAB, ONAB deltager

Inkontinensprodukter inkl. distribution och övriga tjänster (Landstinget Blekinge), 2016-10-01

Leasingbilar, 2016-07-01

Revisionstjänster, 2017-01-01

Telefoni som tjänst (Karlskrona), 2

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s