På G i kommunkoncernen

Vision

Besvärligt när det finns mycket vilja och lite tid, att anpassa ambitioner efter vad som är rimligt. Det är en förmån att jobba i en organisation där många vill mycket, där vi levererar hela tiden och där vi ofta ligger i topp jämfört med andra kommuner.

Idag har jag haft besök av kommunens yngsta praktikant, Gunnar 6 månader. Han jobbar tillsammans med sin ägare Lotta på Ekdungen. Gunnar är en chihuahua och gillar sitt uppdrag.

Det vi kommer att fokusera på under året är frisknärvaron. Vi har tyvärr höga sjuktal och behöver jobba med detta på olika sätt.

Projektet Heja Hälsan-hållbart arbetsliv så kommer Lena Persson, lärare på Komvux, att arbeta tillsammans med projektledare Marie Wall. Lena har tidigare arbetat med utbildningar av hälsopedagoger. Hon kommer att börja den 14 mars och kommer under de första månaderna att både arbeta med projektet och på Komvux. HR-chef kommer tillsammans med Lena och Marie att ta fram en mer konkret plan för det vidare arbetet.

En annan del i arbetet med sjukfrånvaron är bemanningsenheten. Här kommer ett par personer att rekryteras. De kommer att jobba med att se till så att verksamheterna får de vikarier de behöver samtidigt som cheferna kan vara närvarande i verksamheterna.

Idag avgjordes årets hyresförhandlingar mellan Olofströmshus och Hyresgästföreningen, och resultatet blev en höjning med 0,5 % från och med 1 april 2016. Det innebär att Olofström fortsatt har de lägsta hyrorna av Blekinges allmännyttiga bostadsbolag. Höjningen för en genomsnittlig lägenhet med en månadshyra på 3 600 kr blir då 18 kr/månad.  Hyran för lokaler och förråd blir även den 0,5 % för de avtal som saknar indexklausul.

Nu har de första eleverna återvänt till Vilboksskolan efter renoveringen, 2 stycken 6:e klasser. Arbetet med att renovera Vilboksskolan fortsätter och är snart klar. Förutom att åtgärda konstruktionsfel har skolan renoverats och moderniserats.

Arbetsmiljöverket har genomfört en nationell inspektion på en  1/3 av Sveriges skolor. Vi var utvalda och klarade av inspektionen med beröm godkänt!

Ny förskolelokal på gång. Vi har en snabb ökning av barn i förskoleåldern och behöver med kort varsel öppnba en avdelning till. Vi tittar på alternativa lokaler och som nr:1 är gatuplanet i Gamla hotellet. Förhoppningsvis landar frågan relativt snabbt och att alla inblandade ser möjligheten. Olofströmshus ser möjligheter att snabbt komma till skott. 9 mars är det studiedag och då kommer hela grundskolan att arbeta med planering och bedömning.

För att underlätta mottagandet av praktikanter kommer all praktik (ej skolpraktik) att ske via Praktikportalen. Detta dels för att öka möjligheterna att kunna ta emot praktikanter men också för att kunna matcha praktikanten mot arbetsplatsen.

Löneöversyn pågår. Då kommunal inte är klar och det med stor sannolikhet dröjer kommer vi inte att avvakta utan i stället kommer lön att sättas för övriga.

När det gäller sommaren 2016 så kommer HR-avdelningen att ha minskad bemanning under sommaren. Det är inte hållbart att medarbetarna där inte har möjlighet att ta ut 4 veckors semester. Detta kräver att alla chefer har ersättare under sina egna ledigheter då medarbetare på HR-avdelningen inte har möjlighet att gå in i deras ställen för att godkänna ärenden i ärendesystemet. Mer information kommer.

3D man balancing on the rope

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s