På G i kommunkoncernen – evenemang, levnadsundersökningar & nyföretagande

OFM_SYMBOL_sv

Årets Medvind blir i år ett Barnkalas!

Kommunkoncernen arrangerar gemensamt två evenemang per år, ett på våren och ett på hösten. Målsättning med dessa evenemang är att skapa möte och delaktighet. Vi jobbar efter våra tre övergripande mål Jobb till 1000, Nära till Allt och Barnen i Centrum.

Nu på våren kommer vi i stället för Medvindsmässa att genomföra ett barnkalas där alla är välkomna, ung som gammal. Barnkalaset kommer att äga rum den 14 maj på Storlekplatsen och i vårt Kalashus. Mer information om Barnkalaset och olika aktiviteter kommer lite längre fram.

berättarkraft

Ett evenemang som pågår just nu är Berättarkraft, där alla kommuner i Blekinge och Bromölla kommun deltar. Arrangemanget startade i söndags och slutar den 13 mars. Idag startar det kl.12.00 med Bilder som fängslar och Jag är rosen, du är törnet där Olofströms fotoklubb ställer ut och Johnny Karlsson ca 12.30 inviger och föreläser om poesibokens historia under 300 år. Flera evenemang pågår under dagen och i Olofström avslutas kvällen med Bakom galler i litteraturen med ett möte mellan f.d. kriminalkommissarien Göran Sjösvärd och deckarförfattaren Håkan Östlundh. För övriga dagars program se hela programmet http://www.berattarkraft.org/wp-content/uploads/2016/02/BerattarKraft_prog_2016_U.pdf

Denna vecka genomförs den årliga levnadsundersökningen bland Högavångskolans och Nordenbergskolans elever. I morgon den 8 mars kl. 18.00 är det dessutom dopingföreläsning på Jämshögs folkhögskola. Är du intresserad av att delta kontakta Ulf Clang, drogförebyggande samordnare.

Många åtgärder är beslutade av KS för att förbättra integrationen. Ett av områden handlar om nyföretagande bland nyanlända och här arbetar Näringslivsbolaget med att ta fram ett koncept som fungerar i Olofström. Under förra veckan hade Näringslivsbolaget möte med Företagarna, Komvux och Humanus om integration med målsättning att få fler nyanlända att starta företag. Näringslivsbolaget har upphandlat företagsutbildningar som kommer att redovisas på bolagets hemsida inom kort. Man jobbar nu med att ta fram förslag på förstudie angående turismen, ett förslag som kommer att presenteras för styrelsen under mars. Därefter kommer turismaktörerna att bjudas in för en presentation i slutet av månaden.

Översiktplanen ska aktualiseras en gång per mandatperiod och detta arbete pågår nu.På nästa veckas Arbetsutskott kommer frågan upp.

Avslutningsvis pågår följande upphandlingar.

Pågående upphandlingar (när annonsering har skett)

Färskt kött och charkprodukter, 2016-05-01 (planerad avtalsstart)

Försäkringsmäklare (Ronneby), 2016-10-01, OHAB, OKAB, ONAB deltager

Inkontinensartiklar – absorberande (Landstinget Blekinge), 2016-10-01

Kommande upphandlingar

Arbetskläder och arbetsskor (Sölvesborg)

Inkontinensprodukter inkl. distribution och övriga tjänster (Landstinget Blekinge), 2016-10-01 (planerad avtalsstart)

Leasingbilar, 2016-07-01

Revisionstjänster, 2017-01-01, OHAB, OKAB, ONAB deltager

Telefoni som tjänst (Karlskrona), 2016-12-01, OHAB deltager

berättarkraft

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s