Rekryteringar, integration och Nässelfrossa mm

Igår var det KS där redovisning gjordes av de projekt som KS beslutat tidigare. Alla är nu på G. Dock har det av naturliga skäl tagit längre tid att komma igång där vi ska projektanställa medarbetare. I Servicecenter i Folketshus är 2 nya medarbetare på plats, Nirouz Fido och Azizulah Yususi, och den 3:e, som är en socialpedagog, på väg att börja. Vi har också en kommunikatörstjänst där ny medarbetare Viktoria Unosson börjar den 18 juli. Hälsoinspiratören är i full gång och har tillsammans med fritidskonsulenten och integrationssamordnaren börjat promenera/motionera med ett antal nyanlända kvinnor.

Kommunstyrelsen beslutade också att anta vår Lokala överenskommelse, LÖK:en, med AF, Försäkringskassan och Migrationsverket. Det blev en avsiktsförklaring där vi i stället låter själva handlingsplanen vara ett levande dokument som verksamheterna kan förändra efter läge och behov kontinuerligt.

självutlåning

På tisdag nästa vecka är det premiär för bibliotekets självutlåningssystem så nu arbetas det för fullt. På fritidssidan är man i full gång med övergången från vår till sommar med allt vad det innebär med bryggor, campingar et cetera. En utmaning framöver är det bristande intresset för att nattvandra och man arbetar på olika sätt med att försöka hitta nya nattvandrare, kanske inte främst genom föreningar utan via föräldrar. Detta görs i samverkan med skola och socialtjänst.

Årets Nässelfrossa temat ”Människan och maskinen”. Nässelfrossa är verkligen unikt och genuint. Vi är kanske många som funderat över framgångsfaktorn i just Nässelfrossa. Förvaltningschef för kultur och fritid har dock funderat lite extra och kommit fram till följande. ”Självklart är det flera olika faktorer men en tänkvärd aspekt är att man genom olika teman, och därmed med olika glasögon, ser på sin egen hembygd och lär sig mer om såväl den som om det specifika temat.” Från och med i morgon är det möjligt att börja boka olika aktiviteter under årets Nässelfrossa.

Nässelfrossa

Arbetet med att rekrytera medarbetare till bemanningsenheten pågår för fullt och leds av ekonomichef Karl Andrae tillsammans med personalhandläggare från Utbildningsförvaltningen, Malin Gullberg, och Socialförvaltningen, Karolin Gustafsson.

Sven Olofsson har gått i pension och från och med den 1 juni har vi Ola Karlsson på plats som ny teknisk samordnare – infrastruktur. Ola jobbar idag i Tingsryds kommun som gatuchef.

Själv kommer jag att ägna dagen åt planering bl.a. intervju av ny HR-chef, möte med regionchefsgruppen och avsluta med en vigsel i kommunhuset. Platsen för möte med regionchefsgruppen varierar i idag kommer vi att vara i Olofström. Förutom länets kommunchefer/direktörer ingår landstingsdirektör, regiondirektör och länsrådet från Länsstyrelsen. På dagens agenda finns bl.a. Visit Blekinge och Folkhälsodagen.

Vision

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s