Nya chefer, Servicecenter & kompetenssatsning inom äldreomsorgen och funktionsstöd.

Arbete pågår nu med 2017 års budget samtidigt som vi följer upp pågående år då det också är dags för delårsredovisning.

Idag var första dagen för Johanna Spånér som HR-chef i kommunen. Johanna har dock redan under augusti varit med på koncernchefsmöte och börjat planera för det kommande arbetet. Dagen har tillbringat i möten med medarbetare, mig och ekonomichef samt också ett lite kortare besök på Visit Olofström och på Servicecenter i Folkets hus.

Servicecenter är en del i en hållbar integration där målsättningen är att så tidigt som möjligt göra satsningar för att få så stor effekt som möjligt med de resurser vi har. Viktigt för alla nya invånare som kommer hit men framför allt för att vi ska kunna ha ett samhälle med möjligheter för alla. På servicecenter har alla förvaltningar del i verksamheten och nu har även en socialrådgivare börjat arbeta där. Servicecenter finns på andra våningen på Folketshus.

Margareta Gabrielson, ny förvaltningschef på utbildning, efterträdde Lars-Olof Ludvigsson den 31 augusti kl. 12.00. Just vid det klockslaget var vi på besök på Högavångsskolan så Pekka Kiiskinen blev den första medarbetare som fick träffa Margareta i hennes nya roll. Vi besökte den dagen kost och städverksamheterna och åt lunch på Högavångsskolan.

Margareta har varit runt i många verksamheter och på samtliga förvaltningar nu under sin första tid i tjänsten men fler platser och besök återstår. Själv tycker jag att det har varit mycket givande att vara med på flera av dessa besök då det  tyvärr allt för sällan blir av att jag är ute på  de olika förvaltningarna. Kommer dock att försöka bättra mig på det området så att det blir lite oftare.

 

Socialförvaltningen har fått möjlighet att med statliga medel genomföra en kompetenssatsning i äldre-och funktionsstöd. I äldreomsorgen blev det Hemsjukvård, 100 poäng. All fast personal i hemtjänst och nattpatrull fick en förfrågan om man ville gå. Intresset var stort och det blev 45 personer som anmälde sig och alla ska ges möjlighet att gå. Kom Vux utbildar och vi börjar vecka 36 med en grupp och vecka 37 med den andra. Varje grupp går vid 8 tillfället så avslutningsvecka blir vecka 51.

Inom funktionsstöd arbetar man med att lägga in genomförandeplanerna i Procapita samt utbilda all vårdpersonal i datasystemet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s