Ny samhällsutvecklingschef är rekryterad!

Problem solvers are here

Rekrytering av ny chef för avdelningen är nu klar och det blir Öjvind Hatt. Han kommer att börja 1 mars, eventuellt tidigare, och jobbar nu som chef i Bromölla. Han ansvar i Bromölla bl.a. för bygg- och miljöfrågor och bostadsanpassningar och har universitetsutbildning inom historia, filosofi, biologi och geovetenskap samt en skogsmästarexamen.

För oss är det viktigt att vi alla som arbetar i Olofströms kommun vill bidra till att skapa ett bättre samhälle med individen i fokus genom ett bra bemötande, ständiga förbättringar och kvalitet. Som ledare arbetar vi kontinuerligt med värdegrundsarbete och skapar möjlighet för en hälsofrämjande arbetsplats. Vi tror att Öjvind Hatt kommer att tillföra oss en hel del med sin erfarenhet och kompetens och också att vi kommer att kunna erbjuda honom ett spännande jobb.

Öjvind Hatt ”Både som verksamhetschef och som medlem av kommunens ledningsgrupp har jag deltagit i arbetet med att implementera systemtänkande i organisationen. En organisationsprincip och ett arbetssätt som bäst kan beskrivas som Lean för offentliga sektorn – eller helt enkelt som strukturerat sunt förnuft. Att utifrån verksamhetens grundläggande uppdrag och med brukarna/medborgarna i centrum gallra bort allt onödigt, så de tillgängliga resurser kan användas på det sätt som ger störst nytta.
Ett exempel på vad systematiskt utvecklingsarbete och engagerade medarbetare kan åstadkomma är, att Bromölla sedan flera år tillbaka legat högt rankad i SKL’s enkät Insikt, där företagen betygsätter de kommunala myndigheternas service. De senaste två åren faktiskt i den absoluta toppen.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s