Lucia

Börjar med att bjuda på Luciabilder på tre av mina barnbarn – Vilmer, Sonja & Elias – och konstaterar samtidigt att det nu bara är veckor kvar av 2017.

Vi gjorde kommunkompassen under oktober och förra veckan fick förtroendevalda en genomgång av resultatet och igår fick chefer, fack och ytterligare ett antal medarbetare en genomgång. Utvärderingen kommer att ligga till grund för vårt fortsatta kvalitets- och utvecklingsarbete. Under 2018 kommer vi i kommunkoncernen att ha ett stort fokus på verksamhetsutveckling – teknik och digitalisering. Strategin och handlingsplan arbetade vi med under årets chefsdagar och dessa ska vara färdiga och antas i början av 2018. Sedan kör vi på – alla tillsammans!

Matilda arbetar med den kommungemensamma dokumenthanteringsplanen och kommer denna vecka att besöka Kultur och fritidsförvaltningen. Övriga förvaltningar kommer att arbetas med under våren.

Arbetet med E-insyn pågår och denna ska vara i drift om några månader. E-insyn kommer innebära att vi minskar dubbelarbetet inom både postlista till tidningar och utlägg om information om politiker, politiska möten och dokument från möten på hemsidan. Vid årsskiftet stänger servicecenter ner vilket kommer att medföra ett ökat tryck på vår reception och arbetar nu för att kunna rekrytera extratjänster med språkkunskaper som kan vara ett stöd i receptionen.  Susekullen har redan i dag en verksamhet som bl.a. ger råd och stöd till nyanlända och har även öppet kvällstid och helger.

Inom kompetensförsörjningsprojektet lämnar projektledare Elyas följande information.

 

”De som jobbar med projektet har fått stor utveckling i sina kapaciteter, inte bara språkligt utan också yrkesmässigt under dessa nio månader. Jag kan konstatera att kompetensförsörjningsprojektet har bidragit till att alla som är med att etablera sig snabbare än vi har uppskattat att uppnå vårt mål igenom projektet. På sina respektive jobb är de helt oberoende och driver ansvaret med sina egen initiativ. Vi forsätter med torsdags möten i kommunhuset varannan vecka, presentationer utförs av trainees och involverar resten av gruppen igenom att aktivt vara deltagande att diskutera kring temat. ”

På måndag kommer landshövding och länsråd till Olofström. Vi kommer att börja dagen i kommunhuset och avsluta på Växtverket där även musikklasserna kommer att vara på plats.

På vår jul-APT fick vi flera tips på böcker att läsa under julhelgen. Besök gärna biblioteket inför helgerna för boktips och lån.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s