Aktuellt nu

 

 

I kväll är det dags för fullmäktige, ett fullmäktige där 2017 års årsredovisning kommer att godkännas. Kommunen visar ett positivt resultat med 4,9 mkr vilket motsvarar 0,6 % av skatter och generella statsbidrag. På kvällens dagordning finns också förslag på skatteväxling inför 2019 då Blekinge blir en region.

Nu närmar sig BUL, Blekinges unga lyfter, sitt slut. Navigator Centrum har träffat 396 ungdomar, 364 av dem är avslutade med mycket bra resultat. Av dem har 231 gått till arbete, 60 till studier och en grupp på 73 till övrigt (flytt, graviditet, tillbaka till AF mm.).

 

Under projektet har flera olika aktiviteter genomförts: rekryterare för en dag (där man får vara rekryterare för en dag) studiebesök ute på företag, arbetsmarknadskunskap, motivationsföreläsningar, jobbat mycket med självkänsla, självbild och vikten av att ta ansvar för sitt eget liv och sin egen framtid! Vi har anordnat mässor, stora evenemang för hela Blekinge vi har åkt till de andra kommunerna och varit med på deras Navigatorcentrum, genom detta har ungdomarna skapat nya kontakter och nätverk för att själva kunna skapa sin framtid. Det som genomsyrar vår verksamhet är hälsotänket ”Man behöver må bra för att det ska gå bra!! Spelar ingen roll vad du har för CV/PB om du inte klarar av att jobba dina 8 timmar.

Inom äldreomsorgen så arbetar vår fritidskonsulent Helena Oinas Wihlborg med aktiviteter för våra seniorer. Antalet aktiviteter har successivt utökat dessa då dessa är  efterfrågade och fyller en viktig funktion. Många av aktiviteterna som rör våra seniorer som bor i ordinärt boende har utförts i centrala Olofström. Meningen är att även föra ut detta till Kyrkhult och Jämshög. Helena kommer att börja med bingopromenader i Jämshög och sittgympa i Kyrkhult. Dessa aktiviteter kommer att starta nu i vår. Helena kommer också att förmedla underlag till aktiviteter in till våra boenden så att alla våra seniorer kan ta del av detta. Rekrytering pågår också av en anhörigkonsulent för att kunna ge bättre stöd till anhöriga.  Projekt nattkamera – har börjat med ett pilotarbete på Jemsegården.

Arbetet med GDPR fortsätter i en jämn takt och min uppfattning är att vi kommer att klara det på ett bra sätt. Utbildningar genomförs kontinuerligt av administrativ chef och IT-chef och stöd kommer att kunna ges både nu och också framöver från administrativ chef.

Digitalisering av introduktionsutbildning har påbörjats. Tanken är att var medarbetare kan få en introduktion som dels bygger på en generell grund och dels är anpassad till den verksamhet där medarbetaren kommer att arbeta. Det gör det också möjligt att dela upp utbildningen vid några tillfällen samt att gå tillbaka och titta igen. Vi kommer dock att ha en kortare träff med nya medarbetare ett par gånger om året då vi tycker att det är viktigt att alla medarbetare får träffa hela eller i alla fall delar av koncernchefsgruppen vid något tillfälle.

medvindsmässan 2018

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s