Rekryteringar och hjärtstartare

räls

Vilken vecka! Under senaste veckan har det efterlängtade beskedet kommit om Sydostlänken! Dessutom har vi nu passerat 13 500 invånare! Vår vision ”Stolt & Expansiv och 14 000 invånare år 2025” – rör vi oss stabilt fram mot.

Vi rör oss också mot semestertider och arbetet nu under senaste månaden varit så intensivt så har jag tappat bort rutinen att skriva här. Ska bättra på det och hellre skriva oftare men kortare.

I fredags var jag och kvalitetsstrateg i Gislaved för att ta del av deras arbete med tillitsbasserad ledning. Det finns alltid delar att lära av andra men en annan konsekvens av omvärldsbevakning är att vi också får perspektiv och ser områden som vi är riktigt bra på men som vi bara tar för givet. Vi kommer att arbeta vidare med resultatet från kommunkompassen och nu efter sommaren tydliggöra och förbättra vår styrmodell. Målsättningen är att alla som arbetar i kommunen ska känna till den likaväl som våra övergripande mål, vår vision och vår värdegrund.

 

Idag har vi haft regionchefsmöte i Sölvesborg. Vi fick då presentation av kartläggning och analys av intäktsbasen i Blekinge. Samtliga kommuner har genomfört denna tidigare via Tage Dolk/Adito och nu har en sammanställning gjorts av regionen som helhet. Av 5100 aktiebolag i länet så är det ”bara” 320 företag som bidrar till intäktsbasen. Ett arbetstillfälle inom intäktsbasen ger två arbetstillfällen inom offentlig sektor och tre inom privat sektor. Detta har vi i Olofström arbetat med sedan 2010 genom det övergripande målet Jobb till 1000 och också projektet med samma namn.

Tjänstesektorn växte fram till 2005 och har sedan minskat i Blekinge. Under sommaren kommer besöksnäringen att kartläggas ordentligt på Länsstyrelsen. Det kommer också att ske en kartläggning av livsmedelssektorn för att se vad det finns för potential. Här kommer Krinova i Kristianstad att genomföra dialog med företag med fler än fem anställda inom livsmedelssektorn i Blekinge. Därefter kommer sammanställning att göras över möjligheter men också vad som utgör hinder för utveckling för de olika företagen. Rekrytering av lokalvårdschef pågår fortfarande. Däremot har vi rekryterat hållbarhetsstrateg, Sanna Sommén. Hon kommer att börja den 15 augusti och kommer att vara placerad organisatoriskt direkt hos mig tillsammans med KS-chefer och kvalitetsstrateg. Den organisatoriska placeringen har valt utifrån att det är så otroligt viktigt att hela arbetet genomsyrar hela organisationen och den berör alla verksamheter. Inom ramen för hennes uppdrag kommer hon att arbeta med folkhälsa, jämlikhet och jämställdhet, integration och brottsförebyggande arbete. Tjänsten ersätter den tidigare integrationssamordnartjänsten.

Vi behövde komplettera med nya hjärtstartare och då det gäller mer än någon enstaka har vi genomfört en upphandling som innebar att Medidyne vann upphandlingen. Kontaktuppgifter kommer finnas tillgängliga på intranätet inom kort, så snart avtal är klart. (Avtalsstart 1/7) Vi ser samtidigt över placeringen för de hjärtstartare vi har och vi kommer att placera en hjärtstartare utanför kommunhuset som kommer att vara tillgänglig dygnet runt för alla. Var du hittar närmaste hjärtstartare samt när den är tillgänglig finns i hjärtstartarregistret. Vi kommer efter semestern att gå ut och upphandla HLR-utbildning (Hjärtlungräddning). Målsättningen är att alla medarbetare vart annat år genomgår HLR-utbildning men att vi kommer även att använda digital utbildning.

Irene Svanberg som arbetat i receptionen på Himmelsberget gick i pension den 31 maj och rekrytering har skett av hennes ersättare. Han heter Mikael Dahl och börjar arbeta hos oss den 11/6. Han kommer dela receptionsuppdraget med Annie och de kommer båda att även ha andra administrativa uppgifter. Från den 28/5 kommer vi att även ha en språkresurs på Dari. Hon heter Zarghona och hon kommer att komplettera Catharina Ahlström och Shaza Samman i servicecenter.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s