Semester, besöksnäring och kvalitetsarbete

Marknadsföring och att lyfta fram besöksanledningar är en viktig del för att förstärka och utveckla besöksnäringen. Filminspelning pågår nu och i Olofström har vi valt att lyfta fram kanot, vandring, fiske och ridning. Filip Wägbo, Näringslivsbolaget, och Linda Sjunnesson, Region Blekinge, hade en intensiv dag för att få allt att fungera.

I onsdags filmades fisket och i torsdags ridleder. Inte var dag häst får följa med till jobbet men i torsdags fick min musblacka islandshäst Gltinir följa med. Karin Gunnarsson hade två hästar med sig och red själv hingsten Flosi och Alexandra Persson red hennes sto vid inspelningen. Karin Gunnarsson driver företag i Kyrkhult inom hästnäringen och tävlar bl.a. i landslaget.

Även om många väljer att gå på semester först i juli så är det ändå en del som redan påbörjat sin semester eller kommer att göra det de närmaste veckorna. Från och med nästa år finns möjlighet för kommunanställda till ytterligare någon semesterdag. I den mån som arbetet tillåter så kan medarbetare och chef komma överens om att växla semesterersättning mot ytterligare semesterdag.

Till bemanningsenheten, som hanterar korttidsvikariat i kommunen, har nu två nya medarbetare rekryterats. Sandra Olofsson och Anna Svensson har fått de två nya tjänsterna, och eftersom Sandra Olofsson är vikarie för Anna Helgesson har vi även rekryterat en ersättare för Anna Helgesson, Jessika Kornela.  Bemanningsenheten arbetar nu med implementering av kost och städ för att från och med 1 augusti kunna hantera behov av korttidsvikarier inom dessa verksamheter. Därefter kommer äldreomsorgen att påbörjas. Bemanningsenheten hanterar idag funktionsstöd och barnomsorg.

Vi har haft en lång process vad gäller id-kort i kommunen men kommer nu att påbörja med hemtjänsten. Vi är en stor organisation och det kommer att ta tid innan vi har rullat ut korten i hela organisationen. När väl kort är utdelade i hela verksamheter så är det också obligatoriskt att använda dessa.

När det gäller kvalitetsarbetet i kommunen så har nu alla ledamöter och ersättare i nämnder tillgång till Stratsys – för att där kunna följa mål, resultat och genomförande av olika åtgärder. Mer och mer information kommer att läggas in i systemet och göra det lätt för alla att få en överblickbar bild och också kunna göra det lätt att hitta information och att följa upp.

Vi har haft en lång process vad gäller id-kort i kommunen men kommer nu att påbörja med hemtjänsten. Vi är en stor organisation och det kommer att ta tid innan vi har rullat ut korten i hela organisationen. När väl kort är utdelade i hela verksamheter så är det också obligatoriskt att använda dessa.

Lean- arbetet har tagit ny fart och ekonomichef Karl Andrae samordnar och leder arbetet. Leangruppen har nu haft sitt första möte samtliga representanter var på plats utom kultur och fritidsförvaltningen då deras blivande fritidschefen kommer att ingå i gruppen. Nästa Leangruppsmöte kommer att äga rum 20/6.

Tanke med Leangrupp:

  • Sprida kunskaper om hur vi arbetar med Lean – värdegrund,  metodstandards, leanverktyg, leanprinciper
  • Ta fram en plan för hur vi utbildar nya chefer och medarbetare
  • Ta fram en plan för hur vi vidareutbildar befintliga chefer och medarbetare
  • Lära och inspireras av varandra mellan förvaltningar och bolag
  • Ta tillvara på befintligt utbildningsmaterial
  • Skapa/införskaffa nytt utbildningsmaterial där det behövs
  • Så småningom hitta ett sätt för kommunkoncernens Leangrupp att samarbeta med Leangruppen inom Techtanksamarbete

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s