Övre Strandplan, landsbygdsutveckling & personalklubb

Övre Strandplan karta

Inte många dagar kvar av 2018 och tredje advent är passerat. Nu ligger snön vit på taket och än pågår verksamheten för fullt.

Området Övre Strandplan vid sjön Halen, börjar nu gå in i nästa fas. Lantmäteriförrättningar är klara och fördelning av tomter, till dem som stått i tomtkön, har börjat. Marknadsföring av hela området kommer att ske i början av 2019, då alla entreprenadarbetena, såsom asfaltering mm beräknas bli klara. Är du intresserad av en sjönära tomt med bästa läge? Ta då kontakt med tomtförmedlaren Annika Blissing.

Förutom att ansvara för tomtförmedling är Annika även landsbygdsutvecklare. Här är också mycket på gång vad gäller service på landsbygd. Annika kommer att delta i en arbetsgrupp där Länsbygderådet, Olofströms kommun och Sölvesborgs kommun. Gruppen kommer att arbeta med utveckling av landsbygden och Servicepunkter.  Länsbygderådets ansökan till Jordbruksverket på 895 000 kronor har blivit beviljad.  Servicepunkter kan vara en fysisk mötesplats, där information och erfarenheter kan utbytas.

LIFVS planerar att öppna minst 200 små, smarta och obemannade närbutiker där det behövs bäst på landsbygden. Hur går det till att handla i en LIFVS-butik? Jo, du registrerar dig genom en app. Sedan öppnar du dörren och skannar varorna med din smartphone. Klart!  Detta kan bli möjlighet i Kyrkhult.

Stärkt regionalt servicearbete

Tillsammans med de övriga Blekingekommunerna samt Region Blekinge och Länsstyrelsen har landsbygdsutvecklaren gjort en ansökan om projektstöd 2 000 000 kronor hos Jordbruksverket. Detta för att stärka samverkan regional och lokalt samt att utveckla Blekinges landsbygd. Blekinge ska vara en attraktiv plats att leva, bo, verka och besöka!

 Personalklubben

Sveriges bästa personalklubb! Ja vår personalklubb har för några år sedan blivit utsedd till Sveriges bästa personalklubb, och jag är övertygad om att vi fortfarande har den bästa klubben!
Den 12 december 2001 bildades Personalklubben i Olofströms kommun. Vi går nu in på vårt 19:de år som klubb. Vi har cirka 1400 medlemmar, Olofströms kommun och dess bolag, och alla är representerade i klubbens styrelse. Vi har ett stort engagemang och deltagande i våra arrangemang. Läs mer om våra detta på Insidan eller på Olofströms kommuns hemsida. Personalklubben finns också på Facebook.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s