Budgetarbetet 2020

OFM_SYMBOL_sv

Den 26 februari drog samtliga förvaltningar igång budgetarbete tillsammans på Budgetdagen i Jämshög. Vi valde att starta upp tillsammans med alla chefer i år för att få en gemensam bild av  det ekonomiska läget och också komma igång samtidigt.

Kultur och fritidsförvaltningen kommer att fortsätta budgetdiskussionen under nästa vecka i sin egen ledningsgrupp. Kultur och fritidsnämndens arbetsutskott har hanterat investeringsbudget 2020 och är på väg till nämnden nu. På kommunledningsförvaltningen har samtliga verksamheter börjat titta över möjliga effektiviseringar och kostnader. Inom socialförvaltningen är arbetet i full gång och det som sker nu, under mars månad, är genomgång av interna behov  som lokalvård, matportioner, it-användare, telefon-användare osv. I slutet av månaden kommer även investeringsbehovet för 2020 att sammanställas för beslut i socialnämnden under april.
På utbildningsförvaltningen sker en genomgång av rutiner och också en extra kontroll inför budgetarbetet. Investeringsbehovet kommer att hanteras av utbildningsnämndens AU den 8 april och sedan på extra nämnd den 23 april.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s