Bästa statsnät 2018 & tjänst som lärare/student!

Vi söker nu en blivande lärarstudent och lärare! Från och med hösten 2019 erbjuds en ny lärarutbildning på Högskolan i Kristianstad där möjligheten finns att integrera sina studier med arbete inom Olofströms kommun. Utbildningen är ett samarbete mellan elva kommuner och högskolan i Kristianstad.

Studierna är på 75 % och arbetet på 50 %, i praktiken innebär det att två dagar tillägnas studier och tre dagar undervisning.

Under studietiden (tio terminer) har de 100 % anställning i Olofströms kommun och anställningsavtalet förnyas varje år under förutsättning att studierna och arbetet fortlöper som de ska.

Utbildningen omfattar 240 högskolepoäng och leder till en grundlärarexamen åk 4-6 med behörighet att undervisa i grundskolans årskurser 4–6 och i ämnena svenska, engelska, matematik samt biologi, fysik, kemi och teknik. Ansökan sker både till högskolan och kommunen, 15 mars till 15 april 2019.

Vi arbetar inom kommunkoncernen tillsammans med digitalisering och teknikutveckling – alla gör inte allt – men tillsammans förflyttar vi oss.

Samarbete stärker och ett samarbete som nu belönas är länssamarbetet IOT – internet of things där Olofströms kraft arbetar tillsammans med tre andra Blekingekommuner.

Motivering

Årets pristagare är fyra stadsnät som gjort sin svaghet till sin styrka. Genom att samverka inom IoT-området har pristagarna visat att även mindre kommuner kan ligga i framkant tack vare samverkan. De fyra stadsnäten har även samverkat med sina ägare för att ta fram IoT-lösningar som både innebär en besparing för verksamheterna samtidigt som invånarna ges högre service. På så sett har deras projekt blivit ett föredöme för stadsnät i Sverige. Priset som årets stadsnät tilldelas projektet IoT-Blekinge

Om vi lämnar uppkopplingen av saker till uppkoppling av människor via fiber så har vi en plan för utbyggnaden. Uppkommer det möjligheter som påverkar fiberutbyggnaden positivt tas dessa tillvara. En sådan möjlighet kan vara Trafikverkets avsikt att sätta upp hastighetskameror längs riksväg 15 då el ska dras fram. Det skulle då eventuellt kunna vara möjligt att dra fram fiber till ett antal kunder inom sträckan Vilshult-Skälmershult-Hunshult som låg planerade för utförande i ett senare skede.

Elnätombyggnad och därmed även rörförläggning för bredband pågår på följande ställen just nu. Byemåla ställverk del av linje 37, Byemåla- Isaksmåla, Björkefall samt Orsjövägen-gamla banvallen där det är både el, fiber och gatubelysning utbyggnad.

Vi är så medvetna om hur viktigt det är för alla att ha tillgång till en fungerande uppkoppling – i allt från tillgänglighet vad gäller bank, shopping och läkare till kontakt med familj och vänner. I kommunkoncernen arbetar vi med den digitala tillgängligheten både vad gäller infrastrukturen och kunskapen. Och det är så många andra som också arbetar med kunskapsspridning gällande tillgängligheten i allt från företag och organisationer till privatpersoner. Blev så inspirerad i morse när jag såg 92-åriga Ann-Marie Appelros instruktionsfilm om hur boka bord. Kolla gärna vid tillfälle in den på Angus burgets fb-sida.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s