Sol, semestervikariat och KRAV-märkning

Härligt väder, solen skiner och det regn som kom i förgår gör att valborg går att fira med en eld för de som vill. Vi andra kan värma oss i solen.  Med solen så kommer också tankarna på semestern. Statistik från besöksnäringen från förra året visade på ökning både vad gäller kanotuthyrning och camping! Kanotcentralen i Olofström redovisar 13 550 kanotdygn för år 2018 mot 10 905 året innan. En uppgång med hela 24,25%! Halens camping redovisar 45 000 gästnätter för 2018 vilket är en ungefärlig ökning om 12%. Som näringslivschefen brukar säga ”DET GÅR BRA FÖR OLOFSTRÖM!”

Redan nu i april är Bemanningsenheten i princip klar med semester-vikarietillsättningen för Olofströms kommun! De har genomfört över 100 intervjuer de senaste två månaderna.

I fredags deltog kostchef Joakim Nilsson och två andra kostchefer från Blekinge i en analysdag med Länsstyresen kring krissamverkan med fokus på hur vi tar fram planer och jobbar vidare med att säkra livsmedelsförsörjningen vid kris. Vid en kris så har vi alla ett ansvar för att klara oss själva i första hand. Vi är dock otroligt sårbara och beroende av en säker elförsörjning och i den stund som vi inte längre har tillgång till el påverkas vi direkt. SVT sände tidigare en serie, en form av experiment, där en grupp personer deltog. En av grupperna bodde i ett modernt nybyggt hus och den andra gruppen på en mindre och äldre gård. Serien finns tillgänglig på SVTplay – se gärna hela eller del av den vid tillfälle. https://www.svt.se/nedslackt-land/

Kostchefen har fokuserat på att förbättra måltidsservice egenkontrollsprogram och deras åtgärdsplan godkänd efter ”bäst-före” problemen de haft med den kylda maten. Miljöförbundet har nu godkänt både åtgärder och kontroller.  Förra veckan genomfördes extern revision på KRAV certifieringen. Blankt papper! Och vi är fortsatt 1 av 18 kommuner med KRAV-certifierade kök.

Önskar er alla en härlig Valborg! 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s