Sommarlov, aktiviteter och yrkeshögskoleutbildningar

Just nu omges vi av vackra bilder på blivande studenter både på sociala medier och i tidningar och skolavslutningarna avlöser varandra. Kommunerna har en otroligt viktig roll både som utbildare och för att skapa möjlighet för alla. Alla ungdomar i Olofström får vid något tillfälle möjlighet till ett sommarjobb via Arbetsmarknadsenheten och Växtverket har aktiviteter under sommaren som är öppna för alla. Aktiv Sommar erbjuder ett gäng ungdomar aktivitet och jobb under del av sommaren.

Komvux ger även vuxna möjlighet till utbildning dels på gymnasienivå men också på Yrkeshögskolenivå. Komvux har nu haft avslutning för Yrkeshögskolans automation- och robotingenjörer. Utbildningen leder till arbete och på avslutningsdagen hade sjutton av arton studerande fått arbete inom branschen. På Komvux har 19 undersköterskor avslutat vård- och omsorgsutbildningen och samtliga gick ut till arbete inom vården. Otroligt bra jobbat både från skolan och från eleverna! Många blivande elever har sökt till utbildningarna som startar i augusti, just nu ca 200 sökande.

Gränslöst är ett samarbete mellan Olofström, Karlskrona, Ronneby, Karlshamn, Sölvesborg/Bromölla och Tingsryd. Genom Gränslöst har vi gemensamma statsbidrag och i juni gör vi en halvårsavstämning för att se hur vi ligger till i förhållande till de bidrag vi fått. Vi kan redan nu konstatera att vi använt hela statsbidraget för hälso- och sjukvård medan vi inte använt bidraget till lärlingar. Förhoppningen är att vi framöver ska kunna jobba även med lärlingar.

Nu drar snart Nässelfrossa igång men det händer en hel del även innan och efter Nässelfrossa. Arrangemang finns samlade för hela sommaren i arrangemangskalendern.

Själv började jag morgonen med styrgruppsmöte för projektet Digitala Blekinge. Projektägare är Region Blekinge och projektet är indelat i tre spår – infrastruktur, digitalisering och kunskapshöjande. Tanken är att den utställning Smarta samhället som funnits i Kristianstad ska flyttas över till Blekinge. Gå gärna in och läs mer på hemsidan https://www.smartasamhallet.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s