KF, årets resultat 2019, Medvindsmässa & Äventyret Halen!

På dagens KSAU så redovisades resultatet för 2019 som är ett plus med 22,9 mkr.

Under gårdagens fullmäktige antogs VA-verksamhetsområden för Olofström. Taxa för enskilda vid vård utanför hemmet infördes och en justering gjordes i Taxor och avgifter för 2020 gällande definition av psykiatrisk diagnos. Planen innebär i prinicp en anpassning efter hur det verkligen ser ut. I övrigt hanterades bl.a.  interpellation gällande Heltid som norm, motioner gällande användandet av huvudduk i skola och förskola, slumpvis drogkontroll av anställda och om kompletterande trygghetslarm. När det gäller motionen avseende slumpvisa drogtest så återremitterades ärendet för ytterligare information i ärendet genom en minoritetsåterremiss. En minoritetsåterremiss innebär att minst en tredjedel av ledamöterna röstar för en återremiss.

Medvindsmässan ersätts nu med Äventyret Halen!I

Kommunkoncernen arrangerar två evenemang per år, ett på våren och ett på hösten. Målsättning med dessa evenemang är att skapa möte och delaktighet. Vi jobbar efter våra tre övergripande mål Barnen i Centrum, Nära till Allt och Jobb till 1000.

Nu på våren kommer vi i stället för Medvindsmässa att genomföra Äventyret Halen där alla är välkomna, ung som gammal. Äventyret Halen kommer att äga rum den 2 maj.

Medvindsmässan genomfördes första gången 2009 och hade då ett tydligt tema med boende- energi- och teknik. Detta tema följde sedan med i ett antal år framöver. 2014 ändrades dagen till att vara ett arrangemang mer för hela familjen med mat, musik och kultur mm. 2016 hade Medvindsmässan ett uppehåll och ett Barnkalas genomfördes istället på Storlekplatsen. Därefter har Medvindsmässan genomförts 2017-2019.

Intresset för mässan har minskat efterhand, både från utställare och besökare. Det har varit trögt att attrahera både företag och föreningar att ställa upp och det har blivit färre och färre besökare på Medvindsmässan. 2019 var det endast en handfull företag som ställde ut, därutöver banker, energibolag och kommunens egna förvaltningar. Ett 20-tal föreningar (inkl. räddningstjänst, ambulans och politiska föreningar) deltog. Flera av dem deltog även sedan på Äventyret Halen.

Äventyret Halen – Arrangemanget genomfördes första gången 2019 och drog då många föreningar och besökare, varav flera kom från andra håll i södra Sverige. Dagen kan utvecklas ytterligare och känns som ett nytt och fräscht koncept. Särskilt med anledning av att Olofström blev årets Friluftskommun i Sverige 2019. Med detta evenemang stärker vi kommunen och dess aktörers plats som outdoordestination. Så från och med i år så kommer vi att ersätta Medvindsmässan med Äventyret Halen!

Skördedagen – Fortsätter att genomföras i centrum enligt tidigare koncept. Dagen har ett tydligt tema och syfte och är välbesökt både av utställare och besökare. Det är en folkfest för hela familjen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s